BLOG Pas op de plaats

foto van sneeuwklokjes!Even een update van Eveline@UsherPerspectief 🙂 Vorige week heb ik het onderzoek en de zaken daaromheen gebombardeerd tot ‘Project Informatievoorziening Usher 2’. Klinkt misschien gek maar dat helpt mij om te blijven focussen. Voor dit voorjaar had ik veel plannen, maar deze moet ik toch wat bijstellen.

De plannen waren:
– website vullen met informatie uit de nieuwsbrief, blogs, nieuws
– op basis van nieuwe berichten op de website e-nieuwsbrief 3 uitgeven
– rapport schrijven naar aanleiding van het onderzoek
– eventueel een brainstormbijeenkomst beleggen over verbetermogelijkheden

“Dat wordt hard werken, maar dat doen we wel even” dacht ik. Maar het vullen van de website valt tegen. Het kostte de eerste keren een hele avond om 1 bericht te posten. Komt vast ook omdat het nog even wennen is, hoe je een tekst er netjes uit laat zien in WordPress. Dat gaat wel steeds makkelijker verwacht ik. Een ingewikkeldere uitdaging zijn informatieservice en de nieuwsradar, die moeten voorzien worden van submenu’s, zodat ze lekker toegankelijk worden en makkelijk om mee te werken (nieuwe informatie/berichten plaatsen, plaats van berichten/pagina’s veranderen, enz.). Heb afgelopen weken best wat moeite gedaan om te ontdekken hoe je een submenu maakt in WordPress. Niet gelukt, vraagt blijkbaar meer kennis van zaken of tijd om die te leren.

De diagnose is het begin van…
Afgelopen weekend dacht ik: mijn leven moet niet gaan draaien om een website die niet goed werkt. Daar ging het onderhand wel op lijken. Probleem dus! Samen met ’n vriendin tijdens een gezellige theevisite ontdekte ik dat andere themes van wordpress soms hele goede en mooie mogelijkheden bieden. Waarmee de navigatiemogelijkheden en de leesbaarheid van de teksten in 1 keer met sprongen vooruit gaat. Om daar optimaal gebruik van te maken kan ik een betaalde service kopen, voor 30 dollar. De puzzel om submenu’s aan te maken moet dan nog wel opgelost worden.

Dit alles is niet binnen een week rond. Daarom heb ik daarnet besloten om het onderzoek en de eventuele brainstormbijeenkomst met ‘sparring partners’ voor te laten gaan.

Dus komende tijd beperk ik mijn activiteiten voor de website tot het schrijven van blogs en zo nodig een enkel nieuwsbericht. Ook blogs van andere Ushergenoten of betrokkenen zijn hartelijk welkom!! Het plaatsen daarvan is vrij snel gedaan.

Dus heb je een leuke of serieuze blog, een citaat (of wie weet: foto of filmpje) over een Ushergerelateerd onderwerp, dan hoor ik het graag!

Leuk: op cursus met een schrijftolk!
Ondertussen volg ik ook een cursus webredactie en schrijven van teksten voor het internet. Leek me toch wel zo nuttig nu. En gelijk weer een nieuwe ervaring: cursus volgen met een schrijftolk. Wat een ontspannen ervaring. Heel fijn!
En ze kan me ook nog thuisbrengen! Al moet ik nog even een aanvraag bij Menzis doen om dit officieel te regelen. (Dit is een onderwerp waarover ik in nummer 2 van de ‘Nieuwsbrief Informatievoorziening Usher 2’ al heb geschreven, de informatie komt tzt ook hier op de website te staan)

Voor wie dit leest:geniet van het goede enneh..
loop nooit te lang rond met vragen waar je niet uitkomt, je bent (gelukkig) niet alleen op de wereld!

PS
Ondertussen hou ik mij wel erg aanbevolen voor iemand die het leuk vindt om tzt te helpen bij aanpassen van een websitetheme zodat die aansluit bij het doel en de doelgroep! (Websitebouwer die ervaring heeft met wordpress /hobbyist die ervaring heeft met het maken van goedwerkende navigatiemenu’s voor een website met veel content.)

2 Comments

  1. Een site in elkaar zetten en optimaliseren kost tijd! Dat geldt voor bijna iedereen. Op ons werk is helaas net een nieuwe site de lucht in gegaan en dat is best balen, omdat de vorige site “klaar” was en een nieuwe site heeft nog veel wat niet klopt of niet af is.
    Geduld en vertrouwen dat het goed komt is fijn hierbij.
    De nieusberichtmailtjes werken prima!
    Bedankt en succes verder!
    Jacoline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s