Meldpunt NVVS Hoorhulpmiddelen

Per 2013 is de vergoeding van hoorhulpmiddelen ingrijpend gewijzigd. Als u vandaag bij uw audicien binnenstapt, krijgt u meteen met deze nieuwe regels te maken. Is dat een verbetering of juist niet? Uw ervaring moet het antwoord op die vraag gaan geven. Want alleen de ervaringen van hoortoestelgebruikers kunnen uitwijzen of het nieuwe systeem u beter helpt of dat u juist minder goed af bent. Op basis van klachten kan het systeem worden bijgesteld waar dat nodig is. Daarom is de NVVS op 1 februari een meldpunt gestart voor eventuele klachten.

Zorgverzekeraars, audicienbedrijven en hoortoestelfabrikanten verzekerden de NVVS dat zij de ervaringen met het nieuwe vergoedingssysteem serieus nemen. De NVVS doet er alles aan om de ervaringen van slechthorenden en van professionals inzichtelijk te maken. Daarom heeft de NVVS per 1 februari een meldpunt geopend.

Bent u slechthorend en heeft u dit jaar nieuwe hoorhulpmiddelen nodig? Op basis van uw ervaringen kan de NVVS verbeterpunten aankaarten bij de zorgverzekeraars, audicienbedrijven en hoortoestelfabrikanten.

Meld uw ervaringen bij het meldpunt
www.hoorwijzer.nl/meldpunt

Let op!
Er wordt op het meldformulier alleen gevraagd naar categorie en leeftijd. Dat is jammer. Door het ontbreken van aanvullende vragen naar iemands achtergrond, bijvoorbeeld of iemand ook een visuele beperking heeft, zal niet duidelijk worden hoe de klachten verdeeld zijn over diverse subgroepen.

De redactie van UsherPerspectief heeft de NVVS erop geattendeerd dat aanvullende vragen naar bijkomende beperkingen ontbreken. Hopelijk ziet men kans dit alsnog te realiseren.

TIP –  Vermeld bij de klacht dat u ook blind of slechtziend bent en welke rol dit speelt bij uw klacht.


Meer lezen:

Volledig bericht over het NVVS Meldpunt >>
Wegwijzer Hoortoestellen >>
Projectgroep Hoortoestellen Richtinghoren >>
Vergoeding hoortoestellen 2013, informatie NVVS >>
Geen hoortoestellenvergoeding UWV meer in 2013 >>
Blog UsherPerspectief ‘hoortoestel perikelen 2013’  >>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s