TV-tip: docu ‘De kleine wereld van Machteld Cossee’, 9/2 20.25 uur, 10/2 9.50 uur, VARA, NPO2

“Hoe is het leven als je weet dat het op een dag donker en stil kan zijn? De 2Doc-documentaire De kleine wereld van Machteld Cossee, maandag op NPO 2, vertelt het verhaal van Machteld, die langzaam blind en doof wordt. Tijdens de documentaire volg je Machteld en haar gezin in een periode van 6 jaar. De ups en downs van haar kleiner wordende wereld komen dicht(er)bij.

 

Machteld, nu 37 jaar, leeft met het syndroom van Usher, waardoor ze slecht kan zien en horen. Haar gehoor- en gezichtsproblemen brengen de nodige consequenties met zich mee, zowel voor haar als haar familie en vrienden.” Bron: NPO.nl

Over de documentaire
Op het Nederlands Filmfestival ging de documentaire in première. Hetty Nietsch regisseerde de documentaire. Haar dochter Lisa Bom nam het grootste deel van het camerawerk voor haar rekening. 

Na de première
Na afloop van de première op het Filmfestival, op 1 oktober 2014, vertelde Machteld dat er inmiddels hoopvolle ontwikkelingen zijn. Genezing wordt misschien toch mogelijk. Er is een doorbraak in onderzoek naar gentherapie. Er werd € 480 euro opgehaald als bijdrage voor fundamenteel onderzoek van het Radboud UMC naar mogelijkheden voor gentherapie.

De documentaire is op 9 februari om 20.25 uur te zien op NPO2, op 10 februari wordt hij om 9.50 uur herhaald.

Lees het hele bericht over de documentaire op NPO.nl
Bekijk de documentaire terug via uitzendinggemist.
Harrie Overdijk (Oogvereniging) beschreef in een artikel het interview dat Machteld gaf voor luistertijdschrift ‘Moet je horen’, naar aanleiding van de documentaire. Lees het artikel.

‘Meet & greets’ met Machteld en twee Nijmeegse gentherapie onderzoekers in maart en april
In maart en april is Machteld samen met twee Nijmeegse onderzoekers naar gentherapie op verschillende locaties in Nederland en vertelt zij over haar beleving van de tv-opnames. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen, iedereen is welkom. Wil je op de hoogte gehouden worden? Neem dan contact op met het Campagneteam Ushersyndroom via info@ushersyndroom.nl. Meer informatie lees je op ushersyndroom.nl


Lees meer

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s