Presentaties van Focusgroep over hoorzorg voor mensen met beperkingen in horen en zien staan online

De hoorzorg houdt niet vanzelfsprekend rekening met speciale behoeftes van slechthorenden die ook blind of slechtziend zijn. De projectgroep hoortoestellen-richtinghoren van de Oogvereniging vraagt aandacht voor dit probleem. Op 13 november ’14 waren er 76 hoorprofessionals aanwezig bij de focusgroep die de Projectgroep organiseerde. Geinteresseerden kunnen de presentaties downloaden of opvragen per e-mail.


Doel van de bijeenkomst was: audiologen informeren over de problemen rond het nieuwe functiegerichte hoortoestellenbeleid en bespreekbaar maken dat er behoefte is aan meer informatie en expertise rond de oog- en hoorzorg voor mensen met beperkingen in horen en zien.

Er werden vijf presentaties gegeven, 3 onderzoekers deden hun verhaal en 4 ervaringsdeskundigen deelden hun kennis en ervaring.

Informatie

TIP

Blinden en slechtzienden die hoortoestellen nodig hebben omdat ook het gehoor afneemt, worden geadviseerd om het traject voor nieuwe hoortoestellen te starten bij een audiologisch centrum. En om bij aanmelding te vragen om een afspraak met een klinisch fysicus audioloog die ervaring heeft met hoorzorg voor mensen met een visuele beperking. Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de Projectgroep, via e-mailadres hoortoestellen@oogvereniging.nl.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s