Activiteiten voor, door of over mensen mensen met Ushersyndroom, RP en/of beperkt in horen én in zien

 

Nazomer 2016

 


12 – 15 september – Egmond aan Zee

Midweek voor mensen die doofblind zijn of niet goed kunnen horen en zien. Meer weten? Mail naar secretariaat@doofblindenstichting.nl  of lees verder op doofblindennieuws.nl, Informatie over stichting doofblinden lees je  op doofblindenstichting.nl.

 

16 september ‘Beleef doofblindheid bij XiniX’ in Varssenare (België) Meer informatie over het programma lees je op annatimmerman.be of stuur een mailtje naar xinix@lichtenliefde.be

 

17 september – Soest –  Feest op de tweede Usher Awarenessday
Op deze dag organiseert de nieuwe Contactgroep Ushersyndroom van de Oogvereniging een feest voor mensen met het Ushersyndroom en hun familie, met ontmoeting, activiteiten en een barbecue!

 

21 september – Apeldoorn  – Informatiebijeenkomst Ushersyndroom
Visio speelt in op de aandacht voor het Ushersyndroom rond Usherawarenessday en geeft woensdagmiddag 21 september voorlichting over wat het Ushersyndroom is, hoe je rekening kunt houden met iemand die dit heeft, een ‘ervaringssessie’ en een kennismaking met het gebruiken van de brailleleesregel in combinatie met een iPhone. Ook hoort u wat Visio kan betekenen en welke andere organisaties er nog meer zijn.

  • Lees er meer over op doofblindennieuws.nl of meld u vóór 7 september aan  bij Visio Apeldoorn, Petra Groothuis T: 088 585 67 10 of E: apeldoorn@visio.org

 

Nazomer – Delft en bij voldoende belangstelling ook op andere locaties in Nederland en België: Samen ontmoeten en upgraden tijdens een Wandel UP.
Aankondiging – In het kader van de publicatie van het onderzoeksrapport organiseert UsherPerspectief één of meer Wandel UP’s, dat zijn kleinschalige, regionale ontmoetingen in ontspannen sfeer, rond een thema. Ontmoeten, delen en UPgraden, samen met anderen die het Ushersyndroom hebben, betrokkenen en/of professionals.

  • Benieuwd?
    Lezers van de UsherPerspectief nieuws & upates worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Meld je aan als abonnee (gratis en vrijblijvend) door een berichtje te sturen naar info@usherperspectief.nl.

 

1 oktober – Utrecht – Congres PG doofblinden ‘Voor wie communicatie belangrijk vindt’
Meer informatie via e-mailadres info@jij-zij-duswij.nl of op de website ik-zij-duswij.nl.


Vrijdag 7 oktober – Doofblindencafé, Noord Nederland
Jan de Kort attendeerde mij op deze nieuwe maandelijkse activiteit, die elke eerste vrijdag van de maand wordt gehouden. De café’s worden geleid door een ervaringsdeskundige. Wie eens wil kennismaken of vragen heeft is welkom.
Meer informatie: jandekort51@gmail.com.

 

Zaterdag 8 oktober – RotterdamDenksport
Ben je doof én blind of slechtziend of geïnteresseerd in doofblindheid? Dan ben je welkom bij de Helen Kellerstichting, op 8 oktober is er een Denksport bijeenkomst.

 


14 oktober ‘Beleef doofblindheid bij XiniX’
in Varssenare (België) Meer informatie over het programma lees je op annatimmerman.be of stuur een mail naar xinix@lichtenliefde.be.

 

Vrijdag 4 november – Noord Nederland – Doofblindencafé
Meer informatie: zie 7 oktober of mail naar Jan de Kort, jandekort51@gmail.com.


Zaterdag 5 november – Utrecht – Inspiratiedag Levenskunst

Leven met een visuele beperking vraagt om levenskunst. Doe inspiratie op: volg twee lezingen en kies uit negen workshops!

  • Meer informatie op kimbols.be. Aanmelden voor 15 oktober bij de Open Oecumenische Gemeenschap van de Oogvereniging, contactpersoon Jaap van Dam (bij voorkeur via e-mail): jwgvandam@hetnet.nl Telefoon: 0341-25 23 94 of sms 06 – 20 02 00 63. Opmerking: deze dag is niet specifiek voor mensen die beperkt zijn in zien én in horen, maar specifiek voor deze doelgroep is er wel een workshop.

 

donderdag 17 november – Ermelo – Samen Wijzerdag
Op deze negende kennis-deel-dag voor professionals, rond doofblindheid, is het thema ‘Talenten’: Welke talenten gebruik jij in het werken met mensen met doofblindheid? Hoe kun je je talenten verder ontwikkelen? Welke talenten zie jij bij mensen met doofblindheid en hoe kun je hen helpen deze verder te ontwikkelen? Bartiméus is dit keer gastheer en organisator. Meer informatie op doofblind.nl of via samenwijzerdag@gmail.com.

 

19/20 november – Nijmegen Zevenheuvelenloop, derde Run4Usher.
Doe mee of sponsor onderzoek naar een therapie voor het Ushersyndroom! Lees meer op ushersyndroom.nl of stuur een mail naar rick.brouwer@ushersyndroom.nl voor meer informatie.

 

Vrijdag 2 december – Noord Nederland – Doofblindencafé
Meer informatie: zie 7 oktober of mail naar Jan de Kort, jandekort51@gmail.com.

 

Zaterdag 10 december – Rotterdam – Kerstviering
Ben jij doof én blind of slechtziend, of ben je geïnteresseerd in mensen die dit zijn? Dan ben je welkom op de kerstviering van de Helen Kellerstichting.

 

2017

 

Juni – Helen Kellerdag, met wie weet, de derde Zintuigendag van Bartiméus?

 

Juli – Chicago (VS) – 9th Annual Usher Syndrome Family Conference.
Organisator: Usher Syndrome Coalition. Website: ushersyndrome-org.

 

7 – 11 augustus 2017 – Bakkeveen, Nieuw Allardsoog – Doofblindenkamp
De nieuwe, Nederlandse organisatie Deafblind Connexxion organiseert in 2017 voor het eerst een Doofblindenkamp, voor iedereen die visueel en auditief beperkt is.
Meer informatie via info-dbkamp@dbcx.nl of via deze link

 

19 September – Derde Usher Awarenessday?
Contactgroep Ushersyndroom van de Oogvereniging (gestart in 2016) zal ter zijner tijd meer informatie geven over deze dag en nieuwe informatie wordt dan waarschijnlijk ook weer geüpdatet op deze agenda.

 

TIP – Ga (terug) naar de ActiviteitenAgenda

voor nog meer toegankelijke tips voor Erop uit en vakantie.

 

Verzoek

Staat er onjuiste informatie op deze pagina? Stuitte u op een weblink die niet klopte? Feedback is welkom zodat de informatie up-to-date blijft! Mail dit naar info@usherperspectief.nl Bedankt vast!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s