Informatie over hulpmiddelen en (toegankelijke) techniek voor wie blind of slechtziend is

 

 • Horen hoe het werkt Daniël Hughes startte een website met luister informatie, over toegankelijke software voor blinden, voor de iPhone. Inmiddels zijn er  in de Academy luister workshops opgenomen over zeker twintig populaire apps, onder andere: TapTapSee, Earcatch, Marktplaats, Internetbankieren, een klokje met je eigen stem, etc. Wie weet volgt er nog eens een tekstversie, zodat ook slechthorenden de info makkelijk kunnen raadplegen.

 

 • Infovisie
  Driemaandelijks gratis Belgisch tijdschrift over geavanceerde hulpmiddelen, met onder andere: gebruikersreviews. Verkrijgbaar in zwartdruk, gesproken tekst en via e-mail. Vraag een abonnement aan per telefoon: 0032-2- 225 86 61 of via e-mail: koc@vaph.be of lees meer op de website.

 

 • Digi-Visie
  Digi-Visie is een internetplatform rond digitale toegankelijkheid en deelt nieuwtjes, tips en trucs. Op de website en via audiopresentaties. Ook zorg Digi-Visie voor intervisie mensen uit de doelgroep helpen elkaar via het forum of de ‘MacTalk‘ of ‘OfficeTalk‘-bijeenkomsten via Skype, door het beantwoorden van vragen en het geven van tips.
  Lees meer op de digie-visie.eu

 

 • Ziezobeurs in Houten, met hulpmiddelen en advies voor blinden en slechtzienden en hun familie, vrienden en begeleiders. De eerstvolgende beurs is in april 2017. Er was de laatste edities ook een Informatieplein voor mensen met zowel oog- als oorproblemen. Informatie: 0342 – 47 32 51 / beurs@ziezo.org / website Ziezobeurs

 

 

 • Regionale hulpmiddelenbeurzen ‘Iedereen kan lezen’.
  Of er in 2016 weer regionale hulpmiddelenbeurzen zijn, zal nog moeten blijken.