Informatie
- Informatie over hulpmiddelen van Stichting Hoormij
Stichting Hoormij deelt informatie over het zoeken en kiezen van hoortoestellen
Lees meer op stichtinghoormij.nl
- Hoortoestellen.info houdt informatie bij over verkrijgbare hoortoestellen (met specificaties, prijzen etc.) en maakt deze toegankelijk, via handige filters. De filters vallen niet direct op want die staan rechts, als u op ‘hoortoestellen’ heeft geklikt. Een hele leerzame website voor wie meer wil weten over het keuzeaanbod van hoortoestellen. Ontdek het zelf op hoortoestellen.info.
- Informatie over apps voor slechthorenden, van Beter Horen
Beter Horen schreef een blog over apps voor slechthorenden en vraagt om meer tips. Er staan apps op voor: het doen van geluidsmetingen, gehoortesten, ontspanning.
- Startup Ava is een live ondertitel-app en zoekt testers (juni 2016)!
Lees meer in het nieuwsbericht op stichtinghoormij.nl
- Artikelen op doof.nl over apps voor doven en/of slechthorenden
Via de zoekfunctie met de zoekterm ‘app’ vind je op doof.nl enkele artikelen over apps die doven en/of slechthorenden gebruiken. Bekijk de resultaten op doof.nl.
Persoonlijk advies
- Hoorinfotheken
Bij de Hoorinfotheken kunt u onafhankelijk, persoonlijk advies krijgen. De kosten van uw bezoek kunnen wellicht vergoed worden via uw zorgverzekeraar, maar gaan mogelijk wel af van uw eigen risico. Op de hoorinfotheek.nl vindt u de locaties en adressen.
- Audiciens geven geen onafhankelijk advies, maar kunnen u wel vertellen wat zij u kunnen bieden op hulpmiddelengebied. Vaak kan de audicien u ook vertellen of een hulpmiddel vergoed wordt of niet.
De Hoorwijzer is één van de websites waar u een audicien bij u in de buurt kunt vinden.
Zoek audicien via de Hoorwijzer.
- Audiologische centra zijn onafhankelijk, maar u kunt daar alleen terecht in bepaalde gevallen. Kinderen en jongeren kunnen er bijvoorbeeld, mensen met een ernstig gehoorverlies, mensen die zowel beperkt zijn in horen als in zien. Vraag dit na bij een audiologisch centrum of bij uw zorgverzekeraar. Eën van de websites waar u een audiologisch centrum bij u in de buurt kunt opzoeken is de Hoorwijzer.
Zoek een audiologisch centrum in de Hoorwijzer.
Wilt u zich breed oriënteren op verkrijgbare hooraccessoires? Naast googlen kunt u ook een kijkje nemen op meerdere webshops. Er zijn er nogal wat. Sommige webshops geven daarbij ook advies en zijn via de chat en telefoon bereikbaar voor vragen.
Een paar webshops van hooraccesoires die ik ken geef ik door. Ik kan niet garanderen dat deze betrouwbaar zijn, die beoordeling laat ik aan uzelf over:
- Hoorzaken deelt veel nieuws en informatie, onder anderen over hulpmiddelen en vergoedingen, blogt en heeft ook een webshop. De moeite waard om eens een kijkje te nemen. Helemaal rechts in het menu (bovenaan) staat de webshop, die overzichtelijk op mij overkomt. Ga naar hoorzaken.nl
- oogvoororen.nl – Deze webshop verkoopt hoortoestellen én hooraccesoires. Soms is er ook een chatmogelijkheid om direct vragen te stellen. De website maakt onderscheid tussen hoortoestellen, hoorbrillen, hoorversterkers en hoorhulpmiddelen. Verder zie ik dat er de mogelijkheid wordt geboden je hoortoesteltype in te vullen en dan krijg je opties aangereikt. Nadeel hiervan vind ik dat er bij de genoemde opties geen merk-onafhankelijke opties zijn vermeld. Popupvensters maken het bezoek wat onrustig, maar het telefoonnummer is prominent in beeld en via het venster ‘laat een bericht achter’ kan er makkelijk een vraag gesteld worden. Dat helpt misschien. Bezoek oogvoororen.nl
- Er zijn er nog veel meer.
Ervaringen uitwisselen
Stichting Hoormij heeft een forum, waar onder anderen vragen en ervaringen over hulpmiddelen worden uitgewisseld.
Om te kunnen deelnemen, moet er eerst een gratis account aangemaakt worden. Eén van de onderwerpen is: Hoortoestellen en andere hoorhulpmiddelen. Dit is de directe link naar dit onderwerp van het forum.